Nus analisain da moda anonimisada las infurmaziuns da noss utilisaders per pudair porscher in meglier servetsch e satisfar a lur basegns. Questa pagina utilisescha er cookies per analisar per exempel las activitads sin la pagina.Vus pudais specifitgar en voss navigatur las cundiziuns d'archivaziun e d'access als cookies.
La pagina tetgala: historiaHelvetica
Ieli semglin

Ieli semglin

P. Karl Hager
Archiv cultural Tujetsch

La pasta fina vegn svidada en in parlet e barsada entochen ch'ella ei buglienta. Quella vegn silsuenter svidada en ina blaha da glin. Da leu portan ils gidonters quella mixtura grassa tiel torchel. Ussa san ils umens schar o cups. Cun tutta forza meinan els entuorn igl ischel dalla pressa e stroclan ora igl ieli, che cola en in zeiver ni en ina sadiala. Ina curtauna emplenida cun pasta sem-glin dat in miez liter ieli. Quel vegn duvraus per cuschinar certas tratgas, per part mischedaus cun auter grass, magari era sco medischina. La pasta struclada ora che resta anavos numn'ins paun d'jeli. Quel vegn applicaus per engarschar ils animals.

(text da Teofil Schmid-Valier en La Tuatschina)

Ti stos esser connectà per agiuntar in commentari
Nagin commentari il mument
Archiv cultural Tujetsch
1,222 contribuziuns
22 settember 2018
231 guardads
0 like
0 favurit
0 commentari
3 Collecziuns
Network:
Sponsurs:
18,666
895
© 2024 FONSART. Tut ils dretgs resalvads. Dissegnà da High on Pixels.